ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ КОЈИ НАСТАВУ У НОВОЈ ШКОЛСКОЈ 2020/2021 г. ПОХАЂАЈУ ONLINE

Датум објаве: 27.8.2020. г.

Ученици који су се одлучили да наставу прате путем интернета морају бити прикључени facebook групама одељења којем припадају. Преко групе ће наставници успоставити контакт са њима и упутити их на одоварајућу интернет платформу (Google учионица, Zoom и слично) путем које ће имати наставу и добијати потребан материјал. Испитивање ће се вршити искључиво у просторијама школе уз поштовање свих прописаних заштитних мера. 

 

ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ 2020/2021. г. - КОМБИНОВАНА ИЛИ ONLINE НАСТАВА?

Датум објаве: 18.8.2020.г.

Обавештавамо родитеље и ученике да је у току анкетирање родитеља поводом почетка наставе у новој 2020/2021. школској години. Родитељи имају могућност да изаберу један од понуђених модела наставе:

а) комбиновани модел (ученици се деле у групе, настава се одвија у школи и онлајн) и

б) модел онлајн наставе (ученици имају наставу путем интернета а испитивање се одвија у просторијама школе).

Одељењске старешине ће извршити анкетирање родитеља и детаљније објаснити родитељима наведене моделе наставе.

____________________________________________________________________________________________

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ 

Датум објаве: 18.03.2020.

Поштовани родитељи,

због пандемије ''Corona'' вируса принуђен сам да Вам се обратим на овај начин. Покушаћу укратко да Вас информишем о корацима које школа предузима у циљу организовања васпитно-образовног процеса.

Дана 16.03.2020.године одржали смо седницу Наставничког већа на којој смо донели одлуку да организујемо наставу на даљину преко друштвене мреже ''Facebook''. За ову мрежу смо се одлучили, јер је највећи део наставника укључен у ову друштвену мрежу и за њено коришћење нам нису биле потребне посебне обуке. Поред тога ова друштвена мрежа пружа велики број опција за комуникацију између наставника и ученика.

Наставни процес смо захваљујући великој пожртвованости свих запослених у нашој школи, а нарочито наставника, успоставили већ сутрадан, односно 17.03.2020.године.

Наставни процес се одвија у складу са распоредом часова, у преподневној смени. Позивам Вас да свакодневно посећујете сајт наше школе, како бисте имали приступ информацијама битним за наставни процес (одељак НАСТАВА НА ДАЉИНУ).

За свако одељење у школи формирана је фејсбук група, којој су придружени сви наставници који предају у том одељењу, педагог, директор школе и ученици тог одељења. Школски педагог и директор имају могућност потпуне контроле наставног процеса. Назив групе-одељења почиње са tspecinci, а потом је римским бројем уписан разред и арапским бројем одељење. Нпр.  tspecinci III-1.

Наставник који рецимо има трећи час по распореду, приступа одговарајућој групи-одељењу у 9 часова и 25 минута и почиње са наставом. Кад он заврши час, после петоминутног одмора групи приступа наставник који има четврти час. Наставник има разне могућности да изврши трансфер знања ка ученицима, као што је нпр. постављање презентација и материјала у разним формама, директно обраћање посредством live-a, разговор са појединим ученицима директним видео позивом, комуникација порукама и сл. Дакле постоје велике могућности интеракције између наставника и ученика, што је и основни предуслов да ђаци на крају школске године буду оцењени, како не би морали да полажу разредне испите.

Апелујем на Вас да проверите да ли су ваша деца укључена у рад група које је наша школа формирала на Фејсбуку и уколико нису да их што пре укључите.

Министарство просвете такође чини велике напоре да помогне у реализацији наставе на даљину. С тим у вези на програму РТС 3, од 23.03.2020. године , почиње емитовање видео садржаја везаних за поједине предмете у термину од 15.30 до 19.30 часова. Ови видео садржаји су такође доступни и на платформи РТС Планета. Коришћење ове платформе је бесплатно и потребно је само извршити регистрацију. Садржајима предвиђеним за средњу школу може се приступити преко следећег линка: https://rtsplaneta.rs/video/list/category/535/

Предлажем да ученици користе видео садржаје са платформе РТС Планета у договору са предметним наставником!

У нади да ћете имати разумевања за евентуалне пропусте и позив да дате свој допринос реализацији наставе на даљину тако што ћете редовно контролисати активности своје деце, срдачно Вас поздрављам!

 

Директор Техничке школе ''Миленко Веркић Неша''

Данило Тепша

 

Настава на даљину путем Facebook платформе

Датум објаве: 17.03.2020.

Обавештавају се ученици да се настава на даљину реализује путем Facebook платформе. Потребно је да отворите налог (уколико немате) и да се придружите facebook групи вашег одељења. Настава ће се одвијати по уобичајном распореду звона и распореду часова. Ваше присуство је обавезно и евидентираће се изостанци. Уколико је неко од ученика спречен или нема могућности за онлајн наставу, потребно је да о томе обавести одељењског старешину како би пронашли решење. 

Такође, ученици ће моћи преко РТС Планета платформе да прате видео часове везане за градиво.

Линк до платформе: https://rtsplaneta.rs/video/list/category/535/

Моле се ученици да учење на даљину схвате озбиљно као и редовну наставу у школи. 

Називи Facebook група за свако одељење

Facebook група           

TS Pecinci I-1       https://www.facebook.com/groups/1570065816476249/

TS Pecinci I-2       https://www.facebook.com/groups/241668510195532/

TS Pecinci I-3       https://www.facebook.com/groups/829773947543426/

Tspecinci I4          https://www.facebook.com/groups/655013238647818/

TSPECINCI II-1     https://www.facebook.com/groups/226885861831960/ 

TS Pecinci II-2      https://www.facebook.com/groups/219043539440053/

TS PECINCI III1    https://www.facebook.com/groups/2822013054541555/

TS PECINC III-2    https://www.facebook.com/groups/2383937168569718/

TS PECINCI - III3  https://www.facebook.com/groups/827783104357013/

TS PECINCI III-4   https://www.facebook.com/groups/205358434120530/

TS PECINCI IV-1    https://www.facebook.com/groups/530667537829689/

TS Pecinci IV-2      https://www.facebook.com/groups/2830412947037277/

 

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ  

Датум објаве: 16.03.2020.

Обавештавамо вас да је Влада Републике Србије одлучила да се због тренутне епидемиолошке ситуације у земљи, привремено обустави непосредни образовно-васпитни рад у основним и средњим школама на територији Републике Србије.

У циљу остваривања права ученика на образовање, Министарство просвете, науке и технолошког развоја припремило је оперативни план за наставак рада школа у отежаним условима, кроз остваривање образовног-васпитног рада учењем на даљину

Почетак реализације образовно-васпитног рада учењем на даљину је 17. март 2020. године. 

За ученике средњих школа, предавања из општеобразовних предмета и појединих стручних предмета биће доступно преко платформе РТС Планета. Одељењске старешине ће обавестити ученике/родитеље/старатеље о свим активностима и могућностима учења на даљину. Линкови и детаљна упустства за сваки предмет ће бити јавно истакнути у току сутрашњег дана.

Коришћењем платформи за онлајн учење, ученици и наставници ће бити у ситуацији да остваре интеракцију и размену материјала у функцији савладавања програмских садржаја.

У циљу остваривања једнаких права на образовање све деце, школе су у обавези да, када не постоји могућност успостављања комуникације са ученицима уз употребу информационо-комуникационих технологија, изнађу алтернативне начине у пружању подршке у учењу, водећи рачуна о свим препорукама за превенцију ширења вируса COVID-19.

У најбољем интересу ученика, њиховог развоја и образовања, а у циљу успешног завршетка текуће школске године, моле се родитељи да одговорно и у скаду са својим могућностима контролишу процес учења од куће и подстичу ученике на редовност у раду.