Oве године Дечија недеља обележена je под слоганом: ВЕЛИКО СРЦЕ ДЕЦЕ СРБИЈЕ.

Понедељак, 1. дан:

Почетак Дечије недеље обележили смо радионицом "Позитивно искуство у нашој школи" коју је организовала наставница српског језика Катарина Чавић. Ученици су имали креативне и занимљиве одговоре. Такође, почео је и турнир у фудбалу где су играли ученици првих и трећих разреда.

Уторак. 2. дан:
Данашњи дан је протекао у спортским активностима и посети Предшколској установи у Пећинцима. Одељење I-4 у пратњи наставница српског и енглеског језика направили су мало луткарско позориште док су наставнице читале бајке и басне. Циљ ове радионице је учење о емпатији, међуљудским односима као и о истицању породице и пријатељства.
Данашњи спортски дан је обележен утакмицом у фудбалу између треће и четврте године.
 
 
Среда, 3. дан:
Овај дан смо обележили посетом Основној школи "Слободан Бајић Паја" и присуствовали пријему првака у Дечји савез и погледали позоришни комад ученика 8. разреда.
Такође, ученици наше школе су писали састав на тему "Зашто волим ову школу?" и промовисали исту.
Ученици који су учествовали у писању састава су:
1. Андријана Коцољевац
2. Катарина Јандрић
3. Маја Суботић
4. Ања Лазић
5. Невена Николић
6. Ивана Јовановић
7. Анастасија Глумац .
 
 
Четвртак, 4. дан:
Данашњи дан је протекао у разним активностима.
Ученице наше школе, одељења I-4 и II-4, заједно са наставницом српског језика Катарином Чавић, посетиле су Ликовну колонију "Бундева, лудаја или нешто треће" у Доњем Товарнику и упознале се са техником акварел.
Следећа активност била је посета Предшколске групе из Пећинаца. Одржана је радионица на часу енглеског језика под називом "Колико је велико наше срце?" Предшколци, заједно са одељењем III-4 упознали су се са значајем емпатије, породице и пријатељства.
Последња активност за овај дан била је у духу спорта, где су наставници наше школе играли одбојку, док су ученици играли одбојку, фудбал и стони тенис.
 
Петак, 5. дан:
Данашњи дао је почео посетом Општини Пећинци. Представници ученичких парламената из све три oсновне школе са територије пећиначке општине и наше Школе, посетили су Општину поводом обележавања Дечје недеље.
Ученике и наставнике дочекао је председник општине Пећинци Синиша Ђокић, који је изразио посебно задовољство због ове традиционалне посете која се организује у оквиру програма обележавања Дечје недеље и током које су ученици у прилици да се боље упознају са радом локалне самоуправе, али и да изнесу предлоге и сугестије за унапређење услова у својим школама.
После тога уследила је седница ученичких парламената и координатора парламената - oсновних школа “Слободан Бајић Паја“ (Пећници), “Душан Вукасовић Диоген“ (Купиново) и “Душан Јерковић Уча“ (Шимановци), и наше Школе где се одржала радионица и јавна дебата на тему “Активна улога вршњачких тимова школа у развоју емпатије и солидарности“.
Први и седми час грађанског васпитања прошао је у радионици на тему "Дечјих права" са наставницом Јеленом Грабић и одељењима прве и друге године.
Седми час енглеског језика и одељења III-1 одржан је кроз радионицу на тему "Емпатија".
Такође и овај дан је прошао у такмичењу у фудбалу и стоном тенису.